hållbarhet

Ett arbete som aldrig stannar

Hos Wallåkra Mekaniska är hållbarhet centralt. Vi arbetar för att effektivisera vår produktion, minska klimatavtrycket och skapa en trygg och inkluderande arbetsmiljö.

Smarta lösningar

Korta leveranstider

Förtroende

Hållbarhet

Ansvarsfull tillverkning

Vi på Wallåkra Mekaniska är engagerade i att skapa en hållbar framtid genom att integrera hållbarhet i varje del av verksamheten. Arbetet med att minska vår miljöpåverkan, optimera användningen av resurser och skapa en säker och inkluderande arbetsplats är en pågående process som vi ständigt förbättrar. Genom att prioritera hållbara material och metoder, samt samarbeta med leverantörer som delar våra värderingar, arbetar vi aktivt för att skapa en mer hållbar framtid.
Social hållbarhet
Wallåkra Mekaniska strävar efter att erbjuda en inkluderande och säker arbetsplats med god arbetsmiljö. Våra medarbetares välmående är en prioritering. Därför arbetar vi kontinuerligt med att förbättra arbetsförhållanden och säkerheten. Vi tror att en god arbetsmiljö inte bara förbättrar trivseln och produktiviteten, utan också bidrar till den långsiktiga hållbarheten i vår verksamhet.
Ekonomisk hållbarhet
Wallåkra Mekaniska anlitar endast seriösa materialleverantörer och arbetar ständigt för att optimera logistiken och minimera materialtransporter. Genom att bearbeta måttkapade ämnen används inte mer material än nödvändigt och eventuella spillbitar sparas.

Vi strävar efter att göra noggranna och välgrundade avväganden inför varje investering för att investera i kvalitativa och långsiktiga lösningar som minimerar vår miljöpåverkan och främjar en cirkulär ekonomi. Social hållbarhet

Miljömässig hållbarhet

Wallåkra Mekaniska är först i Sverige med att använda en 100 % vattenbaserad skärvätska i alla maskiner. Denna skärvätska är fri från olja och ester och helt utan faropiktogram, vilket gör den säker både för miljön och våra medarbetare. Skärvätskan är designad för att underhållas och användas år efter år. Detta minskar behovet av deponering och därmed miljöpåverkan.

Energiförbrukningen vid bearbetning av material utgör en stor del av vår totala energianvändning. Därför prioriteras genomtänkta, moderna bearbetningsmetoder som förbrukar mindre energi jämfört med konventionella metoder.

Hållbarhet är en central del i vår verksamhet, utan att tumma på kvalitet eller snabbhet.

Smarta lösningar

Vi ser helheten och hittar smidiga, effektiva och kundanpassade lösningar. Med ett stort tekniskt kunnande och brett nätverk av samarbetspartners vill vi vara våra kunders smarta lösning.

Korta leveranstider

Vår produktion är välplanerad och därmed flexibel. Varje jobb är genomtänkt från början till slut. Utifrån den aktuella planen kan vi anpassa arbetet utifrån våra kunders behov.

Förtroende

Vi förstår våra kunder och våra kunder litar på oss. Vi lägger stor vikt vid tydlig kommunikation och att alltid hålla vårt ord.

AB Wallåkra Mekaniska

E-post: info@wmek.se
Telefon: 042 - 99155

Adress

Östra Fjärestadsvägen 85
253 42 Vallåkra

Vi finns 1 mil utanför Helsingborg
Hitta hit

Har du frågor?

Wallåkra Mekaniska är specialister inom CNC-bearbetning. Vi utför legotillverkning av allt från prototyper till stora serier. Med smarta lösningar, korta leveranstider och goda kundrelationer vill vi vara er givna partner inom bearbetning. Välkommen att kontakta oss idag! 

© 2024 AB Wallåkra Mekaniska